Page MenuHome

Mantaflow - Bake not showing (when noise is used)
Confirmed, NormalPublicBUG

Description

System Information
Operating system: Windows-10-10.0.18362-SP0 64 Bits
Graphics card: Intel(R) UHD Graphics 620 Intel 4.5.0 - Build 26.20.100.7262

Blender Version
Broken: version: 2.90.0 Alpha, branch: master, commit date: 2020-06-25 16:03, hash: rB31ad8bda74ec
Worked: 2.83

Short description of error
Enabling Noise and then Baking Noise, the preview no longer shows.

Exact steps for others to reproduce the error
From Attached Blend

  • Bake Data
  • Play Animation (see preview)
  • Enable Noise
  • Bake Noise
  • Play Animation (No preview is shown)
  • Disable Noise
  • Play Animation (see preview)

Event Timeline

Philipp Oeser (lichtwerk) changed the task status from Needs Triage to Confirmed.Thu, Jun 25, 10:59 PM
Philipp Oeser (lichtwerk) changed the subtype of this task from "Report" to "Bug".

Think this is caused by the change to VDB caches, will check tomorrow.

Philipp Oeser (lichtwerk) renamed this task from Mantaflow - Bake not showing to Mantaflow - Bake not showing (when noise is used).Thu, Jun 25, 11:00 PM
KingKilo added a subscriber: KingKilo.EditedFri, Jun 26, 1:39 AM

Related problem to T77977 ?
I got it the other way around, on 2.83.

Just pushed some smaller fixes (2036b9771e5b) that should make the cache bakeable again.
The only caveat is that in order to bake the "Noise", the cache has to be "Resumable" (checkbox in Cache panel).

This is a usability issue which was introduced with the new "Is Resumable" option in 2.9. Will try to come up with a nice solution for this.